Nestekaasun käyttö


 

Allaolevat kuvat ovat vapaasti käytettävissä muuhun kuin kaupalliseen käyttöön. Kuvan lähde Tukes on kuitenkin käytettäessä mainittava. Näyttökuva on pieni jpg. Näyttökuvan alla on sama kuva isompana jpg-tiedostona.

 

Jos kaasupullo sijaitsee rakennuksen ulkopuolella, on kaasuputken sisääntulon jälkeen oltava sulkuventtiili. Sulkuventtiilit on sijoitettava niin, että niihin pääsee helposti käsiksi.


JPG (2,4 MT)

JPG (1,9 MT)

 


 

Ulkoseinän läpiviennissä kaasuputki on varustettava suojaputkella ja läpivienti on tiivistettävä. Kiinteän asennuksen saa tehdä vain hyväksytty kaasuasennusliike. Asennuksen tehnyt liike vastaa siitä, että asennukset ovat määräysten mukaisia.JPG (1,7 MT)

JPG (1,9 MT)


JPG (1,7 MT)

 

 

Nestekaasua käytettäessä on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta. Kaasulaitteet tarvitsevat kaasun lisäksi palamisilmaa. Jollei sitä ole riittävästi, syntyy myrkyllistä häkää. Kaasulaitteet kannattaa tarkastaa ja huoltaa vuosittain.

 


JPG (1,9 MT)

JPG (1,7 MT)

JPG (0,8 MT)


Matkailuajoneuvoissa saa säilyttää nestekaasua enintään 25 kg. Nestekaasupullojen säilytystilan tulee olla suoraan ulos tuulettuva ja kaasutiiviisti suljettu matkailuajoneuvon asuintiloihin nähden.
asuntovaunu
JPG (2,4 MT)
asuntovaunu
JPG (1,8 MT)

 


Asuntovaunun kaasulaitteet pitää tarkistuttaa hyväksytyllä huoltoliikkeellä. Säännöllinen huoltotarkastus ehkäisee laitteiden toimintahäiriöitä. Tarkastukseen kuuluu koeponnistus ja tarvittaessa kaasulaitteiden huolto.
nestekaasu asuntovaunusssa
JPG (0,6 MT)

JPG (0,7 MT)

 


Kaikkia lämmittimiä ei saa käyttää asuintilojen lämmitykseen. Lämmittimen käyttötarkoitus pitää varmistaa ennen käyttöönottoa. Ulkokäyttöön tarkoitetun lämmittimen käyttö sisätiloissa on hengenvaarallista. Allaolevissa kuvissa olevat lämmittimet on tarkoitettu sisäkäyttöön.


JPG (0,8 MT)

JPG (0,9 MT)

JPG (0,4 MT)

 


Päivitetty 27.1.2011