Tukesin virkatonttu tekee yöllisen grilliretken ja harkitsee microblading-kulmia

1.12.2017 Verkkotiedote

 

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston nurkkaan on ilmestynyt pinkki tonttuovi. Oven takana asuu Tukesin virkatonttu, jonka jouluvalmisteluja seurataan Tukesin somekanavissa joulukuun ajan. Virkatontun joulukalenterissa muun muassa selviää, miksi yöllinen grillireissu toisinaan kannattaa, onko microblading-kulmissa kemikaaliriski, ja miksi selfiekepit eivät kuulu joulupukin rekikalustoon. Joulukalenterin tavoitteena on herätellä kuluttajia tunnistamaan joulunaikaan liittyviä turvallisuusriskejä.

 


Tukesin joulukalenterissa seurataan virkatontun seikkailuja

 

Virkatontun joulukalenteria voi seurata Tukesin Facebook- ja Instagram-tileillä. Päivitykset löytyvät somekanavista myös aihetunnisteella #virkatonttu.

 

- Pimeä loppusyksy on aikaa, jolloin moni esimerkiksi villiintyy pikkujouluissa. Into piukassa ja alkoholia veressä tarkoittaa usein arviointikyvyn horjumista. Tällä usein on seurauksia myös turvallisuuden näkökulmasta. Myöhemmin joulukuussa joulustressi ja kiire voivat myös saada aikaan sen, että turvallisuus ei ole päällimmäisenä mielessä. Virkatontun tavoitteena on toimia hyvän mielen muistuttelijana turvallisuusasioiden suhteen, tiedottaja Heta Kylmämaa kertoo.

 

Virkatontun joulukalenterissa tullaan myös paljastamaan joululahjoihin liittyviä turvallisuusvalvonnan tuloksia. Tukesilla oli lokakuussa avoinna kuuma linja, jossa kuluttajat saivat ehdottaa, mikä tämän joulun hittilahja pitäisi turvallisuustestata.

 

Virkatontun joulukalenteri

 

Lisätietoja:

tiedottaja Heta Kylmämaa, 029 5052 172, sähköposti: etunimi.sukunimi (at) tukes.fi

Virkatontun yöpala / joulukalenterin ensimmäinen luukku

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tavoitteenamme on vastuullinen, turvallinen ja kilpailukykyinen Suomi.

 

Haluamme olla suojan tuoja – turvallisten toimintatapojen edistäjä ja mahdollistaja.