Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanja tavoitti suuren yleisön sosiaalisessa mediassa

3.1.2013


Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (
Tukes) vuodenvaihteen turvallisuuskampanja sosiaalisen median kanavissa onnistui hyvin. Kampanjan keulahahmona oli pommipuvussa esiintynyt Markku, joka muistutti uutta vuotta juhlivia ilotulitteisiin liittyvistä riskeistä ja suojalasien tärkeydestä. 

 

Markun uudenvuoden valmisteluja seurattiin joulukuun ajan sosiaalisessa mediassa levinneissä videoissa, joissa pommipukuinen Markku liikkui varovaisesti ja luuli näin suojautuvansa ilotulitteiden vaaroilta, mutta tärkein eli suojalasit olivat lähellä unohtua.

Kampanjan 26. joulukuuta julkaistu päävideo tavoitti Facebookissa kaikkiaan yli 610000 henkilöä. Video keräsi yli 2400 tykkäystä ja 200 kommenttia, ja sitä jaettiin 314 kertaa.

Uudenvuoden tienoilla Markun profiilikuvaan ilmestyivät suojalasit, ja samalla hän kannusti myös fanejaan vaihtamaan suojalasillisen naamakuvan. Kun Markku julkaisi sivuillaan viimeisen ja samalla kampanjan päättävän tilapäivityksen 3. tammikuuta, oli tämä viiksekäs mies kerännyt yli 2700 fania.

- Sosiaaliseen mediaan painottunut Markku-kampanja tavoitti erityisen onnistuneesti pääkohderyhmänsä eli 15−24-vuotiaat. Tukes on kampanjoinut ilotuliteturvallisuuden puolesta vuosittain vuodesta 2000 alkaen. Sosiaalisen median kanavia kampanjoinnissa käytettiin nyt neljättä kertaa, Tukesin viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo kertoo.

Tukesin ilotuliteturvallisuuskampanja:
Facebookissa: www.facebook.com/hyvamarkku
YouTubessa: www.youtube.com/user/MarkkuTuubi
Verkkosivut ilotuliteturvallisuudesta: www.ilotulitus.info

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo
puh. 029 5052 481, etunimi.sukunimi@tukes.fi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tavoitteenamme on vastuullinen, turvallinen ja kilpailukykyinen Suomi.

 

Haluamme olla suojan tuoja – turvallisten toimintatapojen edistäjä ja mahdollistaja.