Lasten turvallisuus esillä HUPS-tapahtumassa Espoossa 24.5.

22.5.2014 Verkkotiedote

 

Miten vanhemmat voivat vaikuttaa lasten altistumiseen kemikaaleille? Millainen on turvallinen lastenhuone? Miltä näyttävät uudet varoitusmerkit? Lapsiperheen turvallinen arki on esillä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) osastolla lasten HUPS-tapahtumassa, joka järjestetään Espoossa lauantaina 24.5.

 

Tukesin osastolla kodin turvallisuutta lähestytään tekemisen kautta: lapset voivat muun muassa pelata varoitusmerkkimuistipeliä ja kokeilla turvallista trampoliinihyppelyä. Osastolla on jaossa huhtikuussa julkaistu Turvallinen koti lapselle -opas, jossa käsitellään muun muassa lastenhoitotarvikkeiden ja lelujen turvallisuutta sekä kosmetiikan ja kodin kemikaalien käyttöä.

 

Tapahtuma on osa Tukesin Lapset ja kemikaalit -teemavuotta. Vuodenvaihteessa julkistetussa kansallisessa vaarallisia kemikaaleja koskevassa viestintäsuunnitelmassa lapsiperheet ovat yksi tärkeä kemikaaliviestinnän kohderyhmä. Tukesin tavoitteena on tänä vuonna nostaa lapsiperheiden kemikaaliturvallisuus keskusteluun ja kohdistaa valvontaa lapsille suunnattuihin tuotteisiin.

 

Lastentapahtuma HUPS on Espoon Ratiopharm-areenalla lauantaina 24.5. kello 10–15.

 

 

Lisätietoja:

Johanna Salomaa-Valkamo, viestintäjohtaja, p. 029 5052 481

Turvallinen koti lapselle -opas Tukesin verkkosivuilla

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tavoitteenamme on vastuullinen, turvallinen ja kilpailukykyinen Suomi.

 

Haluamme olla suojan tuoja – turvallisten toimintatapojen edistäjä ja mahdollistaja.