Arki on täynnä kemikaaleja - lietsotaanko pelkoja vai vähätelläänkö vaaroja?

21.11.2013 Verkkotiedote

Suomen ympäristökeskuksen tiedote

 

Olemme jatkuvasti tekemisissä kemikaalien kanssa tietämättämme. Kemikaalit mahdollistavat monia asioita elämässämme, mutta aina kemikaaleja ei käytetä tuotteissa tarkoituksenmukaisesti. Mistä kemikaaleja löytyy ja miten ne vaikuttavat terveyteemme ja ympäristöömme? Voimmeko vähentää kemikaalikuormaa itse? Miten kemikaalit ja kierrätys liittyvät toisiinsa?


Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestävät Kemikaalit arjessamme -kansalaisjärjestötapaamisen tiistaina 26.11.2013 Suomen ympäristökeskuksen auditoriossa Helsingissä klo 13-17.

 

Tilaisuudessa kuullaan seitsemää kemikaalialan asiantuntijaa SYKEstä, Tukesista, Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Kemianteollisuus ry:stä. Alustukset käsittelevät mm. kemikaalien yhteisvaikutuksia, POP-yhdisteitä kuluttajatuotteissa sekä haitallisia aineita elintarvikkeissa ja ympäristössä. Tilaisuus huipentuu paneeliin, johon yleisö voi osallistua kysymyksin ja kommentein.

 

Tilaisuus näytetään suorana videolähetyksenä 26.11. klo 13-17 osoitteessa syke.fi ja sitä voi seurata Twitterissä #kemarki13. Tilaisuuteen voi myös osallistua paikanpäällä ilmoittautumalla tästä linkistä perjantaihin 22.11. mennessä:

  

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola
Kulutuksen ja tuotannon viestintä, Suomen ympäristökeskus
Puh. 040 740 1656

ulla.ala-ketola@ymparisto.fi

 

Viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Puh. 050 591 1559

johanna.salomaa-valkamo@tukes.fi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tavoitteenamme on vastuullinen, turvallinen ja kilpailukykyinen Suomi.

 

Haluamme olla suojan tuoja – turvallisten toimintatapojen edistäjä ja mahdollistaja.