Nauti turvallisesti vesikesästä!

Ilman vettä ei ole elämää, mutta elämä voi myös päättyä veteen. Suomessa hukkuu vuosittain noin 150 ihmistä. Euroopassa hukkuminen on toiseksi yleisin lasten tapaturmaisten kuolemien syy. Yksikin hukkunut on liikaa. Lue Tukesin turvavinkit ja nauti kesästä vedessä ja veden äärellä.

Lue lisää

Glyfosaatin käyttö kasvinsuojelussa puhuttaa

Glyfosaatin käyttö on herättänyt paljon keskustelua sen jälkeen kun IARC julkaisi raportin, jossa esitetään glyfosaatin luokittelemista todennäköisesti syöpävaaralliseksi tehoaineeksi.

Lue lisää

Turvallisuutta parin sekunnin vaivalla

Melko tuoreena virkamiehenä sain vuonna 2012 seurata sivusta Tukesin kaihtimien turvallisuuden valvontaprojektia, jonka taustalla oli vuonna 2010 sattunut onnettomuus. Projektissa

Lue lisää

Kasvinsuojeluaineiden kaupan käytännöt muuttuvat

Kasvinsuojeluaineiden käyttöön liittyy riskejä, joita pyritään lainsäädännöllä minimoimaan. Vaarallisimmat kasvinsuojeluaineet on rajattu vain ammattikäyttöön ja käyttäjien on suoritettava kasvinsuojeluainetutkinto. Ammattikäyttöön tarkoitettuja kasvinsuojeluaineita ostettaessa on esitettävä tutkintotodistus.

Lue lisää

Näin vaihdat letkun kaasulaitteeseen

Muistathan tarkistaa kaasulaitteen letkun kunnon ja liitosten tiiviyden ennen kuin alat käyttää laitetta mökillä, veneessä tai matkailuajoneuvossa. Jos letkussa näkyy murtumia, on aika vaihtaa se uuteen. Katso videolta ohjeet!

Lue lisää

Verkkolehteen

 

Päivitetty 29.6.2016